Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Værdier jeg vil give videre…

SONY DSC

Hej søde piger!
Jeg ved at der er rigtig mange år til at jeg bliver mor, og for nogle vil det sikkert virke absurd at en pige på atten år går rundt med mine tanker, men jeg går ofte rundt og overvejer hvilken værdier jeg vil forsøge at videregive til mine kommende børn. Jeg er et rigtigt familiemenneske og jeg vil se det som min fornemmeste opgave engang i fremtiden, at opdrage nogle børn som bliver empatiske, respektfulde, høflige og omsorgsfulde. MEN der er nogle helt særlige ting, som jeg virkelig gerne vil give mine børn med på vejen.

1) Gør dit bedste, så kan du ikke gøre mere… 
På listen over ting jeg vil gøre alt for at lære mine fremtidige børn er HELT sikkert at man ikke kan gøre mere end sit bedste. Med dét, så tænker jeg meget på eksaminer. Der er simpelthen så mange unge (i særdeleshed piger, tror jeg) der går rundt derude og banker dem selv i hovedet hvis de får et 7-tal, og bygger hele deres identitet og selvtillid på de tal, som de kan se på deres eksamensbevis. Jeg kan sagtens se vigtigheden i at komme ud af gymnasiet med gode karakterer, og det er jo et faktum at man skal have høje karakterer hvis man drømmer om at blive jurist, psykolog eller læge. MEN man kan altså kun gøre sit bedste, og så kan man ikke gøre mere. Man er ikke en fiasko hvis man får en lav karakter, og tal på et papir er ikke det som måler om man er klog eller god nok. Skolefag er en meget lille del af det som bedømmer folks intellekt. Man bliver foreksempel ikke vurderet og bedømt i sin sociale intellekt i skolen, og dét synes jeg personligt er en af de vigtigste ting at have når man skal ud i livet.

2) Betragt alle mennesker som ligeværdige
En anden værdi som jeg meget gerne vil give videre til mine børn, er at alle mennesker er ligeværdige, og at alle mennesker har ret og lov til at gøre tingene på deres måde. Det kan godt være at det er svært i nuet at accepterer (Hvis folk har en helt anden måde at leve på f.eks.), men at mennesket har ret til at være sig selv på de betingelser som det menneske har, er der bare ikke nogle tvivl om, og det skal mine børn helt sikkert vide. Vi skal være rigtig lykkelige for mangfoldigheden, for det gør os til et land med tryghed, hvor man kan nedbryde tabuer og være stolt af sig selv.

3) Jo mere kærlighed man giver, jo mere får man tilbage i det lange løb
I økonomi bliver man fattigere jo mere man giver ud. Det er meget logisk at hvis man giver 500 kroner ud, så mister man 500 kroner. Men i kærlighed er det stik modsat. Jo mere kærlighed man giver, jo mere får man tilbage på sin vej, og dét er sku vigtigt at huske på.

4) Sig ikke noget om andre, som du ikke ville kunne sige til dem, hvis de var der
Hvis trangen til at være en svinehund skulle opstå, så kan ovennævnte sætning noglegange hjælpe til ikke at lukke alt for meget varm luft ud på de forkerte tidspunkter. Mine børn skal ihvertfald lærer at kunne konfronterer folk som de har et problem med face-to-face, og ikke begyndte at bagtale og bitche over personen i krogene. På den måde bliver problemet jo aldrig løst.

5) Dine værdier er ikke nødvendigvis bedre end andres værdier
Dette er selvfølgelig også ment til migselv, med dette indlæg. De værdier jeg har skrevet om ovenover er de rigtige for mig, og nogle som jeg meget gerne vil give videre til de børn jeg en dag skal opdrage, men andre folk har andre værdier, og dem må man prøve at forstå. For mig er det også vigtigt at mine børn en dag forstår at andre kan have en anden mening end dem selv, og andres mening har (som jeg også skrev i punkt nummer 2) ligeså meget ret til at være der, og blive hørt. Vi er mange mennesker i Danmark, med mange forskellige synspunkter, og de skal allesammen høres, for det er dét ytringsfriheden er.

Hvilken værdier vil I gerne give videre til jeres børn en dag?
xx Whittaalberte whitta fashion blog

Comments: 4

  • Agnete 17. januar 201513:29

    Jeg syns det er et vildt fedt indlæg og generelt et emne jeg syns det er godt at snakke om! Jeg er meget enig med det du skriver <3 Jeg vil også sige til dem at man skal være mod andre som man selv ønsker andre er mod en selv!

  • Sivva 25. januar 201521:08

    Elsker din blog, Whitta! Det du skriver I det her indlæg inspirerer mig, det er nogle gode punkter, du er kommet med her 😉

    Kig endelig forvi på min blog 🙂

Leave a Comment