At vælge skolen fra

SONY DSC SONY DSCSONY DSC

Billeder taget af Frederikke Egel 

Der er efterhånden en del læsere som har skrevet til mig at de ikke forstår hvordan jeg kan have så meget tid til at tage til events om formiddagen, og hvordan jeg har muligheden for at stå sent op. Jeg forstår godt jeres undren, og jeg har også længe gået og haft planer om at fortælle jer hvorfor, men jeg har simpelthen ikke haft overskud til at snakke eller skrive om det – for det har været lidt et tabu.

Jeg er simpelthen stoppet på den uddannelse jeg gik på. Det er et valg som jeg egentlig er meget afklaret med nu, men det er også et hårdt valg at træffe, for der følger en del tabu med, når man “dropper ud” af uddannelse.
Jeg er en meget sensitiv pige og jeg bliver meget overvældet af for mange indtryk, og derfor har jeg brug for rigtig meget søvn, og rigtig meget tid hvor jeg er nede i et helt lavt gear. Når jeg har arbejdet (eller lavet lektier) i tre timer, så er jeg fuldstændig flad og det betyder at jeg ikke kan være i en normal skole ligenu, for det kræver at jeg kan arbejde fra tidligt om morgnen, til eftermiddagen.

Lige da jeg havde taget valget at stoppe på min skole så var jeg meget flov. Jeg var flov over at jeg ikke kunne “gennemfører” og jeg følte mig ærligtalt ret game-over. Idag har min flove følelse mere vendt sig til at jeg faktisk er meget stolt. Mange mennesker glemmer ofte sig selv i uddannelsessystemet. Politikerne har altid så travlt med at snakke om at vi skal hurtigt igennem uddannelsessystemet, for så kan vi få et job, og tjene penge til staten. Dette betyder at nogle mennesker glemmer at mærke efter hvad de brænder for, og i stedet ender med et job som de slet ikke er motiverede for – og sådan vil jeg ikke ende. Jeg brænder stadig for at skrive tekster og drømmer stadig om at blive journalist eller forfatter, men jeg vil først og fremmest være tro imod migselv, og mærke efter hvad min krop kan og ikke kan, og ligenu har den ikke kræfterne til at klare de lange skoledage pga. min hyper-sensitivitet. Tid har vi altså nok af, og det er sku vigtigt at man lytter til sig selv, tager tiden til at finde ud af hvad man kan lide at lave, og så må man bevæge sig imod målet i det tempo der passer til en selv.

Så her har I årsagen til at jeg har så meget tid og jeg nyder at have overskud og energi til at kunne lave blogindlæg til jer hver dag.
xx Whittabloglovin follow1alberte whitta fashion blog

Comments: 21

 • Julie Andersen 6. februar 201520:23

  Tak for svar – jeg synes slet ikke du skal se det som et tabu! Som du siger, er det fandme(undskyld sproget) vigtigere at have sig selv med i livet, end at lade livet køre af sig selv 🙂 Respekt for, at du er i stand til at respektere dine egne behov i stedet for blot at følge med diverse samfundsnormer!

 • Ida 6. februar 201521:31

  Du er bare så sej. Du tager virkelig ansvar for dit liv og helbred, også selvom det kan være tabu ikke at gå i skole.

 • olivia 6. februar 201521:38
 • Agnete 6. februar 201522:39

  Respekt! Det er så modigt når mennesker tør gøre hvad de vil. Det er for sjældent vi mennesker tør tage den chance! Så jeg har så en stor repsekt for at du turde <3

 • Monica Blander 7. februar 20158:50

  Det er så fint, at du følger det, du gerne vil. Og bare fordi du ikke læser lige nu, går dit liv jo ikke i stå og du er dømt til dårlige ting – jeg synes, det er modigt gjort 🙂 God weekend!

  http://monicablander.bloggersdelight.dk

 • Claudia Liv 7. februar 201513:40

  Du er bare for sej. Rigtig flot, du tør stå ved det og dig selv. Godt, du mærker efter din krop!

 • Juliee 7. februar 201514:45

  Hvor er du bare sej! Jeg er også særlig sensitiv, og bliver rigtig træt af for mange indtryk osv.. Helt bombet. Dog anede jeg ikke hvad jeg ville men er nu i gang med HF e-learning, så jeg i det mindste kan sidde derhjemme. Men øv det er bare øv. Håber jeg gennemfører haha! Men super sejt af dig bare at holde pause fra det hele, det er også sundt :)!

   • juliee 8. februar 20158:39

    Præcis, det er så dejligt selv at kunne bestemme 🙂 <3

 • K.H. 7. februar 201515:43

  Hej!

  Jeg skrev for noget tid siden en e-mail til dig, og har derefter ikke fået svar! Er det fordi du ikke har fået den eller ikke har gidet at svare (det var en meget personlig e-mail)!

  Knus…

   • K.H. 7. februar 201521:09

    Jeg har sendt den igen! 🙂

    Knus…

 • Jeanne 9. februar 20157:54

  Love your coat! So cool Alberte!
  ♥♥♥
  Jeanne
  http://fashionmusingsdiary.com

 • Anne 9. februar 201517:50

  Jeg bliver så glad af at læse sådan et indlæg! Jeg har selv siddet i en lignende situation; jeg stoppede efter 2.g på gym for godt 3 år siden og jeg havde rigtig svært ved at acceptere det valg jeg havde taget. Jeg var, som du skriver, flov og jeg følte virkelig også det var et tabu. Det hjalp selvfølgelig ikke, at mange undrede sig over det og sagde “jamen du har kun ét år tilbage!” Men hvad hjælper det, hvis man ikke er på gym ret mentalt? Man bliver nødt til at lytte til sig selv og følge sin mavefornemmelse. Jeg er så glad for at jeg tog den beslutning den gang, fik holdt en pause, fik noget erhververfaring og nu er igang med en HF. Godt nok er jeg den ældste i klassen og alle mine veninder er længere fremme i deres uddannelser end jeg er. Men det betyder ingenting! Super godt indlæg og godt du passer på dig selv! Du er den eneste der ved hvordan du føler og hvad der er rigtigt og forkert 🙂

 • Fanny 4. august 201520:33

  Faldt helt tilfældigt over dette indlæg på Bloglovin’, og det er første gang, at jeg besøger din blog.

  Rigtig godt, personligt indlæg, som jeg kan relatere til på så mange måder. Og så har vi den samme drøm – jeg elsker at skrive, og har længe drømt om at blive journalist, eller i hvert fald bruge min interesse til noget. Indtil nu bliver det ved blogging, men det er også en vej.

  Da jeg gik på gymnasiet, var der også lidt snak i krogene, når folk droppede ud. Der måtte jeg stoppe op og sige, fandme nej. Jeg synes, det er så sejt, at man er tro mod sig selv, og har modet til at sige fra.

  Ny følger, tak for god læsning 🙂

Leave a Comment