Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Er en dislike-knap en god idé?

Skærmbillede 2015-09-16 kl. 18.50.06Hej piger! Igår da jeg sad og så nyhederne i fjernsynet hørte jeg at Facebooks grundlægger er igang med at udvikle en dislike-knap. Som det første tænkte jeg at det var en supergod idé – på den måde kan man vise sympati hvis en person har oplevet noget dårligt osv.
Men efter kort tid begyndte jeg faktisk at skifte lodret mening! Hvis vi får en dislike knap, hvor mange vil så ikke udnytte det for groft? Jeg tænker på alle de piger og drenge der bruger deres fritid på at mobbe på de sociale medier. De har jo fri mulighed for at gå ind og “dislike” alt hvad mobbeofferet laver, og på den måde konstant få offeret til at tabe ansigt og blive udstillet som “grim” eller “dum.”
Jeg ved godt at der er mange andre måder at mobbe på facebook, og at en “dislike-tilkendegivelse” ikke er noget særligt, i forhold til at man jo også bare kan skrive en kommentar på billedet eller statusopdateringen med en ubehagelig kommentar, men jeg synes stadig at vi bør undgå tiltag på nettet der kan opfordrer til mere mobning.
Nogle vil sikkert også mene at det ikke fjerner mobbe-problemet at man dropper tiltag som også fungerer godt, men når mobbe-problemet er så svært at komme til livs, så synes jeg faktisk man skal gøre det og skåne nogle unge for at blive kede af det.

Jeg håber virkelig at dette tiltag bliver brugt korrekt. Selv jeg, som er rimelig sikker på at mine facebookvenner ikke vil sende “dislikes” afsted på mine billeder eller statusser, er faktisk lidt usikker, for jeg vil da også blive ked af det hvis nogle viser at de ikke kan lide det jeg skriver, eller det billede jeg lægger op.
Så synes jeg iøvrigt også at det giver en rigtig dårlig stemning hvis vi skal gå rundt og “dislike” hinandens opslag – Hvorfor kan vi ikke bare skrive:” DISLIKE” i en kommentar, hvis vi f.eks. vil vise sympati med en person der er blevet slået ned, eller sådan noget?
Jeg er sikker på at denne knap bliver sjov for mange, og den kommer sikkert også til at fungerer i mange tilfælde, men jeg tror godt nok også at der er nogle rigtig usikre personer der får det meget dårligt med at lave statusser og billeder.

Hvad synes I om at vi kan vente os en dislike-knap?
xx Whittabloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 7

 • Pernille 17. september 201520:20

  Jeg er meget imod denne knap. Tanken bag den er god, men tror der er så mange der vil bruge den forkert tænk på at få disliket sit profilbillede? Hvis man allerede har lav selvtillid hvad sker der så? Bliver man bare mere usikker? Jeg har selv meget lav seltillid så jeg frygter denne knap mere end noget anden.

 • Astrid 17. september 201520:38

  Jeg synes faktisk det lød som en god idé et kort øjeblik.
  Men, meget hurtigt kom jeg i samme tankebaner som dig selv. Den vil blive groft udnyttet af folk, og de mennesker som i forvejen har lavt selvværd ville blive udsat for endnu større risiko, når de er på de sociale medier i deres eget hjem.
  Der er for mange grumme konsekvenser ved sådan en button. Vi ser jo allerede nu, hvordan folk ikke kan opføre sig ordentligt blot fordi de sidder bare en computerskærm. Nu kan de pludselig får endnu et redskab i deres greb, og jeg bryder mig ikke om det hypotetiske resultat, jeg har kreeret i mit hoved ved det.
  Jeg håber folk kan opføre sig ordentligt omkring den, men vi har desværre set for mange tilfælde allerede nu, hvor folk ikke engang kan beherske det danske sprog i en pæn vending. :/

  But here’s to hoping for the best!

 • Anna-Sophie Lund Johnsen 17. september 201521:20

  Samme tanker. Dog en god måde at sikre sig mod misbrug af knappen ville måske være, hvis man kunne slå knappen fra på sin egen profil, så hvis man ikke bryder sig om dislikes, så kan man bare slå funktionen fra.
  – Bare en idé, som jeg da håber andre også tager op til overvejelse 🙂

  Mvh. Anna-Sophie

 • Siri 17. september 201523:19

  Er engtlig en smule bange for når den der funktion kommer, frygter at folk bruger den meget. Fordi det måske er lidt nemmere end bare end kommentar. Jeg er ihvertfald lidt bange for at poste billeder når den der knap kommer.

Leave a Comment