Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Min store byrde // overthinking

tumblr_npa184hutC1u1g1dbo1_1280

I skrivende stund sidder jeg i min have og grubler lidt over livet. Det lyder lidt som en kliché, men det er desværre rigtigt nok. Jeg grubler RIGTIG meget over livet og jeg gør det konstant. Når jeg grubler over mit liv, fremtid og fortid er det desværre ikke på den positive måde, men mere på den pessimistiske måde. Jeg formår altid at finde fejl i ting og det er som om at mine tanker forsøger at bevise overfor mig selv at jeg ikke er god nok. Hvis mine veninder ikke skriver til mig i 4 dage, så tror jeg at de hader mig. Hvis jeg ikke kan deltage i arrangementer sammen med Frenzy-teamet, så føler jeg at jeg går glip af alt og at jeg måske ikke er en god nok kollega. Jeg vender altid tingene imod mig selv og det gør at jeg aldrig kommer til at hvile nok i mig selv og tro på at jeg da selvfølgelig er god nok! Disse emner snakker jeg rigtig meget med min psykolog om, da det er noget jeg seriøst skal have under kontrol, hvis jeg skal have det liv jeg drømmer om.

Det værste ved denne tilstand er at min fornuft siger mig at jeg bare skal leve i nuét og lade være med at tage alting så personligt, men mine tanker kan bare ikke lade være. Jeg er bare så frygteligt bange for at mennesker ikke værdsætter mig og at alle de gode ting i mit liv kun er på lånt tid.
Har I en idé til hvordan man kan lade være med at overtænke ting og finde små tegn på at man ikke er god nok? Kunne godt bruge nogle tips fra nogle som måske har det på samme måde. 😉
xx Whitta

alberte whitta fashion blog

Comments: 11

 • Julie 5. juni 201611:30

  Hej Alberte. Jeg kender det! Noget der har virket godt for mig er simpelthen at sige “pause!”. Så giver jeg mig selv lov til bare i et minut eller to at ‘slukke’ hjernen og sige, ja det er fint, men det bliver ikke lige nu, jeg bekymrer mig om det her. Det fungerer især godt om aftenen, hvor jeg prøver at huske på den her sætning: “Dagens problemer skal ikke løses om natten”. Men hold op, hvor har det taget år og år og lidt flere år bare at begynde at tage nogle skridt i den rigtige retning. Det er så nemt at blive revet med af ens eget hoved 🙂 Held og lykke

 • Mathilde 5. juni 201616:23

  Jeg vil anbefale dig at se den her video:

  https://www.youtube.com/watch?v=HYxNEXWjLw4

  Amelia giver råd til hvordan man kan fokusere mere på de gode ting i ens liv osv. og det hjalp mig rigtig meget engang 🙂

 • Katrine 5. juni 201618:28

  Hej Alberte
  Jeg kender det alt for godt fra mig selv. Det er ligesom man ikke er i stand til at stoppe tankerne, men begynder så at bebrejde sig selv for at tænke disse tanker.
  Personligt kan jeg godt lide at male, når disse tanker opstår, selvom det for det meste ikke bliver som jeg vil have tvinger jeg mig selv til at tegne videre for det er trods alt pænere end min tanker om mig selv. Eventuel begynd at male, eller andre små kreative sysler, muligvis kan musik hjælpe.

  Det er sandt alt man får heri livet blot er til låns, men prøv en gang i mellem at huske på tilfældigheder, dog uden at være bange for ikke og nå dem. Chancerne kommer og du skal nok nå at tage dem. På den måde er det også et mærkeligt sted i livet man er som 19årige (vi er jævnaldrende) med på den ene side at føle sig voksen, men heller ikke altid istand til at forholde sig til alle disse dilemmaer. Jeg er også enormt usikker på mig selv om det nu er godt nok det jeg har gang, eller mit fravælg havde været bedre.

  Jeg tænker selv meget over livet og det er en ufattelig størrelse, hvor det vel handler om at leve i nuet, forholde sig til fortiden, samt se på fremtiden ud af øjenkrogen, hvilket er ret meget for et menneske på en gang, så del endelig din frustrationer.
  Håber noget af det kunne bruges.
  -Katrine <3

 • Christina 5. juni 201618:35

  Hej Alberte!
  Dejligt indlæg omend det selvfølglig er en lidt trist tilstand du befinder dig i.
  Jeg er selv sådan og jeg har altid altid været sådan! Og jeg tror virkelig bare at for nogle som os, så er der ikle vej udenom.
  Jeg har dog en lille ting du skal prøve på ar tænke over og det er….
  Når du får de her pessimistiske tanker, at man i bund grund langt fra føler sig god nok.
  Så prøv at vend det. De øjeblikke hvor du har overanalyseret og været for følsom, hvad har det bragt af gode ting? Der må jo være noget positivt der er kommet af at have reageret på den måde som vi gør.
  Jeg er begyndt meget stille og roligt at prøve på at vende det. Hvis jeg føler mig negativ over min måde at reagere på og tænke på så tænker jeg.. Okay men hvis jeg ikke overanalyseret så ville jeg ikke være den jeg er i dag. Jeg ville ikke være den søde, betænksomme Christina som sørger for ar alle har det godt omkring mig og at jeg gør er godt stykke arbejde, at jeg tænker ekstra meget på hvordan mine veninder har det i mit selskab – på den måde ved de jo bare at du holder af dem?

  Jeg ved ikke om det volapyk gav mening, men ikke destomindre så prøvede jeg 🙂

 • Pernille 5. juni 201621:34

  Jeg kan ikke lade vær med at tænke på hvordan vi er ens på så mange måder. Det giver mig virkelig en god følelse at læse de her indlæg for så føler jeg mig ikke så alene når jeg ved at jeg ikke er den eneste der går igennem alt det her.

  Jeg er selv typen som overtænker og analysere ALT. Jeg kan ikke gøre noget spontant uden at tænke det igennem syttenhundrede gange og kigge på fordele og ulemper ved det jeg er ved at gører. Men det kan også bare komme hvis min tætte veninde begynder at hænge meget mere ud med en anden pige en mig. Så føler jeg mig ikke længere god nok og jeg er bange for at jeg ikke er god nok længere fordi at jeg har midstet venner igennem tiden og har svært ved at knytte mig til andre eller bare åbne op. Det er noget som påvirker mig så meget og jeg er utrolig bange for at skulle starte i Gymnasiet efter sommerferien fordi jeg tænker alle fordele og ulemper igennem det og det ødelægger desværre ens sevtillid. Altså jeg kan ikke engang tage på shopping uden at overtænke alle mine køb. Hvis mine veninder holder hygge aften og jeg er ude at rejse føler jeg at jeg går glip af så meget og de tror jeg ikke gidder dem.

  Jeg vil ønske jeg kunne komme ud med alle de tanker jeg overtænker og kunne dreje dem fra noget negativt til Positive så jeg følger med i kommentarene

  Men jeg ved 100% hvad du mener. Min mor har altid sagt til mig at jeg skal give slip og tænke positivt på alle situationer. Hvis jeg får en dårlig karakter siger hun altid at jeg skal se det positivt og indse at jeg gjorde mig bedste og jeg fik det ud af det heg ville, selvom der er lettere sagt end gjord

 • Helene 5. juni 201621:58

  Kender det alt for godt, har dog arbejdet med det i en meget ung alder, da det opstod som et problem allerrede da jeg var 13. Keep going!

 • Ida 6. juni 20169:01

  Jeg tror at det er vigtigt at øve sig. Fokuser på noget andet en dig selv i 3 minutter. Så på dig selv i 3 minuttet, og så tilbage på noget udenfor dig selv. 3 minutter. At flytte opmærksomhed. Så tror jegogså man kan sætte sig og samle på positive beviser. Skriv dem ned. Knus herfra

 • Laura 7. juni 20160:18

  Wow, har der på præcis samme måde…

Leave a Comment