Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Syv ting jeg har lært i mine teenageår // tyve imorgen

Skærmbillede 2016-09-25 kl. 14.32.40

Imorgen fylder jeg tyve år og det er jo lidt en stor begivenhed. Imorgen er jeg nemlig ikke teenager længere og begynder altså på mine 20’ere.

Det er ikke nogle hemmelighed at mine teenageår bestemt ikke har været nemme. Som 13-årig fik jeg angst og det har altså varet indtil nu. Men jeg føler lidt at tingene er ved at vende for mig, og at 20’erne måske bliver en lykkeligere periode i mit liv.

Selvom mine teenageår bestemt ikke har været særlig nemme, så har jeg altså lært en del ting og dem vil jeg gerne skrive lidt om i dette indlæg.

1) Jeg fortjener det bedste
Den første halvdel af mine teenageår var jeg virkelig dårlig til at passe på mig selv i veninde-relationer og jeg gjorde ALT for at få veninder (og så var det ligemeget om de var søde.) Det er først de sidste par år at jeg er begyndt at forstå at det er giftigt at have veninder som trækker en ned og som ikke under en at være glad og have succes. Veninder skal være med til at få det bedste frem i dig, og hvis de ikke gør det, så gør de intet godt for dit selvværd og dit liv.

2) Det er okay at sige fra
At sige fra er det samme som at tage ansvar for situationen. Jeg har altid været meget optaget af at behage andre, og når veninder har spurgt mig om jeg ville lave noget efter skole, så har jeg altid sagt ja, selvom jeg i virkeligheden havde det skidt og gerne ville være alene. Idag ved jeg at det er død-vigtigt at være tro imod sig selv, ellers mister man sit selvværd.

3) Det er okay at være fejlbarlig
Jeg kan ikke tælle på én hånd hvor mange gange folk er blevet kede af at jeg måtte aflyse en aftale fordi jeg fik et angstanfald og ikke kunne tage mig sammen til at komme ud og se angsten i øjnene. Min angst er en af mine byrder og min angst gør at jeg noglegange skuffer andre – men det har jeg lært at accepterer, for det er okay at have byrder og at være fejlbarlig.

4) Livet er skønt!
Livet kan være så usandsynligt hårdt og man kan noglegange sidde og græde og tænke at man ikke orker mere. MEN hvor er der også bare mange fantastiske små ting ved livet. Jeg kan noglegange blive helt varm og glad indeni, når jeg vågner af at en solstråle rammer mit ansigt fra vinduet, og fuglene synger. Og hvor har livet mange ting at tilbyde – man kan rejse, og se steder af verden man ikke troede eksisterede.

5) Mor og far har (næsten) altid ret
Sådan er det jo bare – og det er herre-irriterende at indrømme, for det vil de sikkert bruge imod mig de næste ti år.

6) Tingene bliver bedre
Når livet er hårdt er det simpelthen så vigtigt at huske sig selv på at livet bliver bedre og at intet vare evigt. Jeg har i perioder af mit liv haft det så dårligt, at jeg simpelthen næsten ikke orkede flere udfordringer, men når jeg har overkommet dem, så er der altid sket noget skønt og dejligt. Idag er jeg næsten ude af min angst og jeg har nogle fantastiske veninder. Det skulle jeg bare have vidst, da jeg havde det allerværst.

7) Drama er kilden til alt ondt
Der er egentlig ikke så meget at sige til dette punkt. Jeg har i mine teenageår lært at drama giver et super utrygt ungdomsmiljø. Hvergang der bliver bagtalt, går alle andre rundt og er bange for at det går ud over dem næste gang. Man mister troen på sig selv og man mister troen på at andre vil dig det godt. Drama gør intet godt for noget.

xx Whitta

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 6

 • Heidi 27. september 201612:48

  Supersejt at du er kommet så langt. Det er stærkt og held og lykke med 20’erne.

 • Ekua Blankson 27. september 201614:29

  Tillykke med fødselsdagen på forhånd, vi deler samme fødselsdag! D.28 🙌. Og jeg er så enig med de 7 punkter du har nedskrevet her på din blog.

 • Eline Tychsen 28. september 201610:00

  Stort tillykke med fødselsdagen! Håber du får en helt igennem fantastisk dag – og må 20’erne blive alt du håber og drømmer om. Er sikker på, at det bliver en helt ny periode i dit liv 🙂 Med din indstilling til livet kan det kun blive godt 😀 <3

 • Petrea 28. september 201610:34

  Alt dette er super sandt, super brugbart, og jeg kan relatere til det hele! Nr 1 går lige i hjertet på mig – har haft det lige præcis sådan. Jeg er kommet et langt stykke vej, men jeg skal helt klart blive bedre til at sige fra og cutte dem der ikke bringer noget godt ud af mit liv.

  Tillykke med fødselsdagen Alberte! Min y-blogger, helt klart.
  Håber du får en god dag. <3

Leave a Comment