Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Når politisk korrekthed er det eneste rigtige

tumblr_o3c3lujjqr1undtvqo1_500

Forleden faldt jeg over en artikel på Ekstra Bladet. En artikel som skriver hvordan tidligere skuespiller Kirsten Norholt på sin facebookprofil kritiserer de kvindelige ministre for deres holdning, da de var til nytårstaffel hos dronningen. I opdateringen skriver hun:”- Samtlige damer til vor Dronnings aften gik som bovlamme køer, slaskede sig vej fra bil til fin sal, uden antydning af gracie, ynde, erotik eller stamina. Det var vansmægtende uskønt!

Denne nyhed gav mig lyst til at kommentere lidt på en mentalitet jeg efterhånden synes er blevet mere og mere udbredt i Danmark. Nemlig vores totalt hæmningsløse hang til at gøre andre til grin på. Jeg mener naturligvis ikke at alle går rundt og gør sig morsomme på andres bekostning, men jeg synes at det bliver mere og mere acceptabelt at snakke dårligt om folks påklædning, så længe man gør det med fine ord og et kækt glimt i øjet.
Jeg synes vi snakker meget om politisk korrekthed i samfundet og hvordan det er blevet normen at være politisk korrekt og at ingen tør at træde udenfor den korrekthed – men jeg mener faktisk at vi er igang med det stik modsatte! Vi er så fokuserede på at undgå at være kedelige og politisk korrekte at vi faktisk tager afstand fra nogle af de positive ting der ér, ved at være det. For eksempel er det meget politisk korrekt at holde mund, hvis man ikke har noget godt at sige og det er også meget korrekt ikke at gøre sig morsom på andres bekostning – men det gør det jo ikke forkert! Tværtimod, så er det fuldstændig langt ude at bestræbe sig på at undgå at opføre sig ordentligt og have pli.

Jeg synes det er så langt ude at Kirsten Norholt bruger tid på at kritisere andre kvinders holdning og hvordan de bærer sig selv. Jeg er helt sikker på at de kvindelige ministre har brugt flere timer på at gøre sig smukke og fine og har været nervøse for at begå en fejl og så er det bare pisse tarveligt at der sidder en kvinde bag en computerskærm og langer ud efter dem.

Det er på ingen måde sejt at gøre grin med andre og at kalde andre for ‘bovlamme køer’ – det er faktisk virkelig sørgeligt at føle det behov. Jeg synes også at det er lidt morsomt at Kirsten Norholt fortæller hvor “uskønne” kvinderne var og hvor u-yndefulde de var. For jeg synes noget af det mindst yndefulde og mest uelegante er en kvinde som har behov for at snakke dårligt om andre kvinder.

Undskyld mit sure opstød, men jeg kan blive så led og ked af det, når vi ikke løfter hinanden, men i stedet hakker hinanden ned.

xx Alberte

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 4

  • Camilla 5. januar 201719:53

    Word! Det kunne ikke havde været sagt eller skrevet bedre! Det er en virkelig sørgelig (og sær) tendens og udvikling!
    Kunne ikke være mere enig! 🖒

  • Anna-Sophie 6. januar 20179:19

    Kan godt følge din tankegang, men kan nu faktisk også følge Norholdts. Til Nytårskuren d. 1. januar havde diverse medier som altid meget fokus på påklædning, og på TV2 havde de bla. en designer inde, som var vant til at designe og rådgive om tøj til Dronningens nytårstaffel, hvor han anbefalede at have et lille ærme og ikke vise hud i form af dyb ryg, udskæring eller længde på kjole. Ikke at der som sådan var nogle regler for det, men at det slet og ret bare var god etikette. Og langt de fleste kvinder så ud til at overholde denne uskrevne etikette, men der var to som sprang i øjnene på mig (jeg er desværre rigtig dårlig med navne, så kan ikke huske hvem de var); der var én som kom i en lang blå kjole med to slidser i siden, en virkelig flot kjole, men som desværre på vej ud af bilen var tæt på at lave en såkaldt “Britney”, da hun skulle stige ud af bilen da slidserne fløj op, hvilket også blev kommenteret med et lille glimt i øjet, at man skulle passe på, når man fx steg ud af bilen i lang kjole. En anden kom i en kjole med bare skuldre, hvor det også blev kommenteret af at der godt måtte have været et lille ærme. Disse kommentarer ser jeg ikke som decideret kritik for kritikkens skyld, men simpelthen et spørgsmål om konstruktiv kritik. At Norholdt så måske ku ha sagt det pænere, er en anden sag, som jeg også godt kan være enig i. Men jeg synes nu at vi skal have lov til, at give hinanden (med stor streg under) konstruktiv kritik, da det er en go måde at udvikle sig på. Men dermed kan vi sagtens lærer hvordan konstruktiv kritik fungerer, og hvordan det skal formuleres 🙂 Jeg var på et tidspunkt administrator for et forum om modelfotografering på nettet, hvor vi gjorde en dyd ud af at kunne gi hinanden kritik på en pæn måde som vi ku bruge til noget, og jeg var forbavset over hvor go tonen var og jeg så rigtig mange både unge piger og kvinder udvikle sig og forbedre deres kundskaber, uden grimme ord. 🙂
    – Når det så er sagt, så spiller offentlige personer som bekendt efter andre regler, og der bliver tonen ofte grim. Jeg er stor fortaler for ytringsfrihed, og jeg synes at man skal have lov til at sige sin mening, men jeg kan sagtens følge dig i, at man dermed godt kan sige det pænt og måske endda tænke over, om det at sige sin mening vil føre mere negativt eng positivt med sig, og om det så er værd at sige den højt eller om man bare skal holde den for sig selv.

Leave a Comment