Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Sange som har en helt særlig betydning for mig

tumblr_nikgbvfzkh1s3h43ko1_500

Vi har allesammen de sange som får vores hjerte til at banke lidt hurtigere fordi de minder os om glade eller triste tidspunkter i vores liv. I dette indlæg skriver jeg lidt om de sange som betyder  noget specielt for mig og hvorfor de gør det.

Across the Universe  // The Beatles
Denne sang af The Beatles har altid haft en helt særlig og beroligende effekt på mig – både grundet John Lennons fantastiske stemme, men også fordi melodien og tempoet i sangen er så meditativt og roligt.

Heroes // David Bowie
Første gang jeg stiftede bekendskab med denne sang, var da jeg netop havde fået diagnosticeret angst. Efter min angst-diagnose besluttede mine forældre og jeg, at jeg skulle skifte skole, for at få mulighed for at starte på en frisk. Det viste sig at være rigtig svært for mig at kæmpe med både angst og at være den nye pige i klassen og det var generelt en virkelig svær periode. Hver dag når jeg gik hjem fra skole tog jeg høretelefoner i og hørte denne sang.

Chiquitita  // ABBA
Da jeg var to år flyttede min familie og jeg til Barcelona. På trods af min unge alder husker jeg utroligt meget fra den periode af mit liv, da den på mange måder var meget traumatisk for mig. Efter kort tid i Barcelona opdagede mine forældre nemlig at jeg havde en knude som voksede på min hals. Efter en masse slemme blodprøver og undersøgelser fandt de ud af at jeg havde atypisk tuberkulose og knuden skulle opereres væk. Selvom jeg kun har været lidt over to år, så var jeg virkelig bevidst omkring at jeg skulle noget farligt og jeg var hele tiden bange og utryg ved hvad der ventede mig. Hvergang vi kørte afsted til hospitalet (både før og efter operationen) hørte vi Chiquitita af ABBA på stereoanlægget i bilen. Det var min yndlingssang dengang og derfor valgte jeg altid at vi skulle høre den. Idag minder sangen mig frygteligt meget om de lange køreture til hospitalet, hvor jeg altid græd og var bange.

VI TO // Medina
Denne sang kom ud, på samme tid som jeg lærte min daværende bedsteveninde at kende. Jeg havde længe været rigtig ensom, da  min angst forhindrede mig i at se andre jævnaldrene piger. Jeg lærte min daværende bedsteveninde at kende på internetsiden ‘Gosupermodel’ – der skrev vi sammen igennem flere måneder og efter et par måneder begyndte vi at skype. Efter at have været på Skype i yderligere et par måneder, besluttede vi os for at mødes. Hun blev min eneste, men allerbedste veninde og vi var uadskillige i flere år. Vi hørte rigtig meget denne sang med Medina og det blev faktisk lidt ‘vores sang.’

American Pie // Madonna
American Pie er endnu en sang, som vi hørte på stereoanlægget i bilen, da vi boede i Barcelona. American Pie hørte vi hver morgen, når min far eller mor kørte mig og min bror i skole/kindergarten. Jeg elskede at gå i kindergarten i Barcelona, og derfor minder sangen mig om de tidlige morgener i den tætte myldretrafik i Barcelona (trafikken er helt ekstrem om morgnen i den by) hvor jeg spændt sad på bagsædet og glædede mig til endnu en skoledag.

xx Alberte

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 2

  • Pernille 12. januar 201720:07

    Det er helt vildt hvordan musik og sange har sådan en effekt på en. At de både kan bringe gode og dårlige minder frem.

    Jeg har det selv sådan med sangen “Im Yours” Den minder mig om når min mor plejede at køre sammen, så lyttede vi altid til den sang. Ellers sangen “What now” med Rihanna er en sang som sidder dybt i mig. På så mange punkter afspejler den de følelser jeg altid har gået med inden i, og den har ligesom fået en betydning for mig.

    Eller så “I wanna dance with somebody” med Whitney Houston er en sang jeg har hørt igennem hele min barndom, fordi min mor altid har været stor fan af hende, så disse sange ligesom bliver spillet igen vækker de altid følelser og minder frem hos mig

Leave a Comment