Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Min mening om den virale video “Du er ikke dansk.”

skaermbillede-2017-03-02-kl-15-36-28

Forleden dag så jeg en video på facebook hvor fire invandrebørn sidder i et rum og bliver interviewet. De bliver spurgt hvor de er fra og børnene svare selvfølgelig “Danmark.” Efter lidt tid går intervieweren igang med at fortælle børnene at de ikke er danske og at børnenes svar om at de er danske derfor er forkert.

Min første indskydelse var at dele videoen, men alligevel var der noget ved den video som vitterligt gav mig kvalme. Først troede jeg at den gav mig kvalme  og tårer i øjnene fordi at det er en drøn vigtig ting at få sat i perspektiv. Politikerne fra blå regering skal nemlig ikke skrive et brev omkring hvad der er dansk, hvis de ikke har nosser nok til at sige det til et børnehavebarn. Men videoen gav mig simpelthen kvalme fordi de børn bliver ydmyget. De bliver irettesat af en mand som de formegentligt ikke kender.

Jeg kan sagtens forestille mig at det må være absurd hårdt at få beskeden:” Du er ikke dansk.” Smidt i hovedet som et lille barn, men jeg tror ikke at det er derfor at pigen i videoen græder. Jeg tror at hun græder fordi at der står en autoritet og fortæller hende at det hun sagde var forkert.

Jeg kan selv huske at jeg som lille begyndte at græde, hvis en person som jeg ikke kendte så godt, begyndte at fortælle mig at jeg tog fejl, eller at der var noget jeg ikke måtte. Det kunne mit følsomme sind ikke holde til.

Jeg er dog også lidt splittet, for jeg kan sagtens se vigtigheden i at få budskabet ud, jeg kunne bare godt tænke mig at man havde sat hovedet i blød for at finde på en anden måde. Jeg synes aldrig at det bliver okay at udsætte børn for ubehag og tristhed, for at få en pointe slået fast.
Mange argumenterer ligenu med at det netop er disse beskeder børnene vil opleve resten af deres liv, og at videoen blot er en demonstration af det. Men jeg synes stadig aldrig at man skal udsætte børn for en tristhed, som man kunne have undgået. Og så er jeg sådan set fuldkommen ligeglad med om det er “i en større sags tjeneste.” Der er sku ikke noget som retfærdiggøre at sorge et barn – sådan har jeg det bare.

Jeg ved at videoen har fået rigtig meget positiv respons, så jeg er faktisk lidt nervøs for om min mening er dybt upopulær, men jeg havde alligevel lyst til at dele den, for jeg vil gerne have at folk kigger lidt mere nuanceret på videoen. Den har virkelig også sine ofre.

Jeg håber bare virkelig at der var en børnepsykolog bag kameraet på videoen, for ellers synes jeg det er dybt forkert og virkelig uetisk.

Jeg vil vildt gerne høre jeres mening om videoen.
Den kan ses HER

xx Alberte

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 4

  • Emilija 3. marts 201721:11

    Jeg har læst i en artikel, at manden bag kameraet er faren til den pige der begynder at græde. Faren har snakket med de andre børns forældre og de har godkendt spørgsmålene som der bliver stillet. 🙂 Du kan læse mere i denne artikel: http://www.bt.dk/danmark/videoen-alle-taler-om-boern-af-indvandrere-faar-at-vide-de-ikke-er-rigtige

  • Anna 4. marts 201723:48

    Hold da op hvor græd jeg meget, da jeg så videoen. Hvor er det forfærdeligt at fortælle børn, at de ikke hører til i det eneste samfund, de nogensinde har kendt til!

Leave a Comment