Ti ting jeg har lært af Sex & The City

large

På mange måder er Sex And the City lidt af en skod-serie. Den handler om Carrie – en forvirret kvinde i tyverne – som på mange måder er super overfladisk og meget uperfekt. Skuespillet er heller ikke voldsomt godt, og man kan sommetider blive lidt kvalm af det voldsomt høje niveau af girly-girl-stemning og lomme-filosofiske citater.
MEN den er enormt fængende, underholdende og jeg har flere gange grinet til jeg græd, af mærkelige scenarier i serien.

Her kommer ti ting jeg har lært af Sex & The City.

Ens liv er ikke er fuldendt før man har et walk-in-closet
Det var faktisk serien som gjorde at jeg som teenager tranformerede hele mit værelse om til ét stort walk-in-closet.

Smag i mænd er vildt forskellig
Og det nogen synes er lækkert, er ikke lækkert for andre. Jeg er personligt af den holdning at Aiden er 100 gange mere charmerende end Mr. Big, og jeg håbede hele tiden på at Aiden og Carrie ville finde sammen.

636293609928207571-218922232_giphy

Alle skal have en veninde som Charlotte
Hun er bare så dejligt hysterisk, uperfekt og omsorgsfuld. Jeg ville skidegerne have en veninde som Charlotte. Og mit favorit moment fra hele Sex & The City, ér og bliver da Charlotte siger:” I curse the day you were born!” Til Mr. Big. Det var godt nok i filmen, men det gælder stadig.

Ikke døm en mand på udseendet
Jeg elsker historien om Charlotte og Harry. Harry var slet ikke Charlottes type udseendesmæssigt, men hans omsorg og hjertelighed fik dem til at ende sammen – og iøvrigt få to vildt cute børn (I filmen.)

New York er stedet hvor man kan blive stinkende rig som klummeskribent
Carrie har usædvanligt meget dyrt designertøj, og det undre lidt en, da hun jo blot er en ung kvinde i 20’erne i serien. Men åbenbart skal man bare smutte til New York, hvis man vil ende op med en svimlende dyr garderobe, uden at lave så forfærdeligt meget arbejde.

Dating skal ses som en “leg” ellers dræner det dig
Det er klart at Carrie ikke kan klare et fuldtidsjob – men nøjedes med en ugentlig klumme – når hun er ude og date hele tiden. Man er sgu nødt til at se det som en leg, ellers får man jo stress!

At man SKAL eje et par Manolo Blahnik stiletter
Når man ser på Carries reaktion da hun åbner skotøjæsken med et par Manolo Blahnik, så ved man, at man er nød til at få sig et par Manolo Blahnik stiletter før eller siden.

Det er fandme ikke nemt at være i tyverne
Jeg er selv 20 år, og jeg gruer sku lidt for mine 20’ere, hvis de skal være ligeså forvirrende som for disse skønne New Yorker-ladies.

Du vil blive værdsat for dit mod til at være dig selv
Samantha er blevet mange menneskers favorit-karakter fra Sex & The City, af den årsag at hun er jo utroligt ærlig, umiddelbar og 100 % sig selv.

Alting ender jo lykkeligt tilsidst 
Hvis man er tålmodig, skal tiden nok komme og redde dig på et tidspunkt. Du skal nok finde en mand og få nogle børn – nyd rejsen hen imod målet. 😉

xx Alberte

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 14

 • W 27. maj 201711:43

  Info:
  Det hedder “sgu” ikke “sku”. Det står for “så Gud” som er en forkortelse af “så Gud hjælpe mig”.
  Og så hedder det altså “at være/blive nødt til” og ikke “nød til”. Det har intet med nødder at gøre.
  Jeg mener det venligt, men synes også, at bloggere skal kunne formulere sig på korrekt dansk, ellers gider jeg i hvert fald ikke læse med.
  Af samme grund følger jeg derfor kun meget, meget få blogs,og det står faktisk rigtig skidt til med korrekt dansk i blogland.

 • W 27. maj 201715:05

  Selv tak. Jeg føler mig på ingen måder begrænset. Det er faktisk en gave at kunne sortere blogge fra. Der findes alt for mange ligegyldige. Jeg følger kun blogge, som virkelig har et budskab og en dybde og alle de “store” og mest læste er for længst valgt fra. Men af og til kigger jeg ind hos dig, og det er faktisk en kompliment.

 • Nadia 27. maj 201716:49

  Hvis du kan klare endnu en rettelse: Carrie er i 30’erne – ikk i sine 20’ere 😉

   • Nadja 27. maj 201722:36

    Hun er pænt nede over at blive “thirty-five” 🙂

 • Freja Fokdal 27. maj 201718:05

  W, det heder ”blogs” ikke ”blogge” 🙂

 • Rikke 27. maj 201720:22

  Carrie er født i 1966, så 20’erne holder ikke 😀

 • Anna-Sophie 28. maj 201712:19

  Kan se at andre har rettet på misforståelsen omkring alderen, så det er jo fint. Til gengæld blev serien ‘Girls’ lavet netop som et modsvar til SATC’s portrættering af “modne” (i et relativt beskedent omfang, øhøm) kvinder, som nyder godt af (karrieremæssig) succes og økonomisk velstand. Serien blev jo etableret omkring årtusindskiftet og ind i nullerne, umiddelbart før finanskrisen ramte, hvilket også kan forklarer, hvorfor Carrie har råd til sin dyre garderobe. Men hun taler da også om, hvordan ét par sko kommer til at koste hende “a month’s rent”. Og som en forlængelse af dine tanker, så har det faktisk også undret mig, hvordan mange bloggere har råd til så dyre garderober, især med de priser vi kører i dag. Det er slet ikke ment som nogen kritik, men blot noget jeg har undret mig over mange gange. Så Carrie kan vel i nogle henseender betegnes som en blogger-før-bloggerne 😉 Men altså – ‘Girls’ blev jo lavet som et modsvar hertil, hvor hovedperson(erne) netop er i 20erne og endnu ikke har nået den succes, som SATC-damerne nyder godt af. Det var tænkt som en ung og frisk serie, som var målrettet kvinder i 20erne, da der er knap så meget styr på tingene i dén serie, som SATC har – selvom den også kan fremstå rodet. Jeg er selv mest SATC-fan, da jeg finder ‘Girls’ for hysterisk og ‘in your face’-agtig, hvor SATC for mig er mere humoristisk og ‘letfordøjelig’, om man vil. Men begge serier har i hvert fald fået god medfart, selvom SATC nok er blevet den mest ikoniske (nok mest i forbindelse med at det var den første serie nogensinde til at italesætte kvinders sexliv på den frie måde, som vi nyder godt af i dag). Men i hvert fald er begge serier blevet en god, humoristisk “guide” gennem livet for mange kvinder, hvilket jo er super dejligt. 🙂

  Og så en anden lille ting: det er sjovt du nævner “happy ending” i forbindelse med SATC, for der er jo ingen tvivl om at den ender nogenlunde lykkeligt (nu skulle der jo komme en 3’er, så vi får jo se), men serien var faktisk tiltænkt en mere “realistisk” slutning, hvor Carrie skulle være endt alene som city-single, og altså IKKE være endt op sammen med Big. Men man valgte at ændre det, da man mente, det ville falde mere i seernes smag. Og siden da har diskussionen gået på, hvad der ville have været mest passende.

  Det var lige et par fun-fact med på vejen 😉

 • Anna-Sophie 28. maj 201721:05

  Jaa og gud hvor har jeg dog ondt i mås over det! xD Har selv prøvet at blogge i ca. 4-5 år, men kom aldrig nogensinde i nærheden af at kunne slå igennem, så det projekt blev efterhånden droppet, da det også var en ufattelig tidsrøver (selvom det også er virkelig afstressende nogle gange, bare at sidde og skrive om løst og fast, sine interesser osv., så der ka jeg godt savne at have en lille blog at passe. 🙂 Men altså, hvis man dog ku være en af de heldige, som virkelig kan finde ud af at slå igennem, så man får alle de perks og gratis goods, så kulle jeg da ikke klage 😉

  Og ja, det ville jo uden tvivl være en mere interessant måde at slutte en serie på. Game of Thrones har jo om nogen forstået værdien af at gøre det uventede og ikke please sine seere (selvom det, ligesom Hipsteren, nu er blevet dét seeren forventer: det man mindst venter). Så det ku da uden tvivl have været fedt og mest i tråd med selve den røde tråd i serien hvis hun havde fundet sig selv og hvilet i sin single status. Måske der kommer en anden serie med det en dag 😉

 • VenterPaaVinBlog 29. maj 201712:38

  Åh, SATC <3 😀 Det holder stadig.

  – A

Leave a Comment