Om at købe det samme tøj som ens veninde

fullsizerender-3 fullsizerender-2

Kjole: Mango // Øreringe: Carré // Scrunchie: Comfort Objects // Bukser: Ivy Copenhagen // Sko: Ganni

I fredags da jeg var sammen med min veninde Sille, besluttede vi os for at tage ind og kigge i H&M. Sille havde nemlig kigget lidt på en prikket kjole som hun overvejede at købe. Og det endte simpelthen med at vi begge to blev 200 kroner fattigere, og en enormt fin prikket kjole rigere – og jeg giver gerne 200 kroner for en så fin kjole som overstående.

Det er ret dejligt at have en veninde som ikke bliver irriteret, hvis man køber det samme stykke tøj som hende. Jeg synes der er alt for mange piger som bliver fornærmet, hvis veninder går i det samme tøj som dem selv. Hallo, hvis man går så meget op i at andre ikke har det samme tøj som dig, så gå til en skrædder. Du kan ikke forvente at du skal være den eneste i din venneflok som må købe et bestemt stykke tøj.

Hvordan har I det med det? Vil I helst gerne have at jeres veninder holder sig fra at købe det samme som jer, eller er I også rimelig large med det?

xx Alberte

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

Comments: 8

 • kathrine 14. juni 201711:42

  Der er ikke noget værre end veninder der bliver total mokken og sur over man køber det samme stk tøj som dem. Det forstår jeg godt du synes, dejligt med sådan en veninde 🙂

  Hav en skøn onsdag!
  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

 • Cecilie 14. juni 201714:44

  Har du et link? ☺️

 • Emma 14. juni 201720:51

  Er det med at blive fornærmet over sådan noget, ikke noget der hører folkeskolen til? 🙂
  Har I hvert fald ikke oplevet eller hørt om det siden.

 • Tina 15. juni 20177:54

  Min bedste veninde og jeg har købt masser af tøj magen til hinanden. Og af en eller anden grund ender vi ofte med at have ‘den samme bluse på’ samtidig. Det griner vi bare af. :p

 • Anna-Sophie 15. juni 201714:16

  Jeg synes også at det er fløjtende ligegyldigt. Jeg bliver faktisk lidt smigret, hvis nogen jeg kender (eller bare nogen rent generelt) vil høre hvor mit tøj er fra, fordi de også vil have det, sandsynligvis fordi de synes det er pænt. Det synes jeg da er vildt fedt, hvis jeg ligefrem kan inspirere nogen med min tøjstil, venner eller ej. Jeg ser det som et kompliment på, at jeg klæder mig pænt. 🙂

  Dér hvor jeg måske godt kan forstå problematikken er, hvis man fx skal til et større event, og man har planlagt et outfit som ens veninde godt kender til, og vedkommende så med fuldt overlæg tropper op i det samme, måske for at overstråle /udkonkurrere den anden. Jeg har ikke selv været ude for det, men jeg har både set og hørt et par eksemplet på sådan en adfærd, og dét synes jeg ikke er okay. Én ting er hvis det er et uheld, så fred være med det. Det kan man måske grine lidt af, som andre også har påpeget. Men hvis man fx. skal til et bryllup eller et andet finere/større event, hvor man gerne vil være fin og skille sig ud på sin egen måde, OG en person så MED VILJE tropper op i det samme kluns, dét ville jeg nok også synes var lidt underligt. Jeg ville nok ikke blive direkte sur – det ville helt kommer an på personens hensigter – men jeg ville da nok synes, at det var lidt underligt, hvis jeg fx. skulle til et bryllup eller en stor fest og min veninde på forhånd vidste hvad jeg ville tage på, og så med vilje troppede op i det samme.

  Ved ik om det giver mening.

  Men mht. at købe de samme ting og lade sig inspirere, det synes jeg er virkelig fedt 🙂 Og hvis man ved et uheld har det samme på, så fred være med det 🙂 Men skal man til større events, er det måske liiige en god idé at koordinere med veninder, da man jo nok gerne vil stå lidt mere individuel ud der. 🙂

  • Anna-Sophie 15. juni 201714:24

   Ps.
   Når dét så er sagt, så synes jeg heller ikke rigtig, at det er så udbredt et problem længere. Synes i hvert fald at 10erne er blevet meget mere afslappet på det punkt, hvor 00erne måske var mere hysteriske med at man “ikke måtte købe det samme”.

   Til gengæld ved jeg, at problemet er gledet lidt over i tatoveringer i stedet. Jeg er i hvert fald flere gange blevet spurgt om, hvad jeg synes om, når folk får den samme tattoo som deres ven/veninde. Personligt tror jeg nok, at jeg har samme holdning dér som med tøj. Men jeg ved at det er et meget følsomt emne for mange, og at det faktisk kun er få, som vil have det fint med, hvis deres ven fik samme tattoo som én selv. Og jeg vil da også sige, at hvis tattoo’en er meget personlig, så kan jeg måske godt forstå, hvis man gerne vil beholde den for sig selv. Fx hvis det er af respekt til en afdød/en man har kær eller hvis det er én man selv har tegnet/konstrueret. Men hvis det er én, som man har fundet på nettet, så synes jeg ikke helt at man kan tage eneret på idéen, netop af samme grund, som du skriver med tøjet.

   Et lille sidespring, som jeg alligevel tænkte, kunne være lidt relevant 🙂

Leave a Comment