Vidunderbørn

tumblr_opcjomof9l1rew4c6o1_1280

Jeg sætter rigtig meget pris på tv-aftenerne Lørdag aften. Ja, faktisk er det foran fjernsynet jeg allerhelst vil bruge aftenen, men lige i øjeblikket er det ikke tv-udsendelserne der trækker, for om Lørdagen bliver der vist ‘vidunderbørn’ på DR1. Aldrig i min vildeste fantasi kunne jeg finde på at se et tv-program med den titel. Vidunderbørn?! Hvorfor skal man sætte et så ekstremt label på et barn. Jeg tror ikke kun det stresser de børn som lever en normal tilværelse og som måske ikke har et synligt kæmpetalent, men jeg tror også at det stresser ‘vidunderbørnene’ helt vildt meget, for tænk hvis det skulle ændre sig, og ville de mon så blive elsket ligeså højt at mor og far og venner?

Jeg er så meget imod at der skal sættes så meget fokus på børns præstationer, og selvom jeg synes det er helt i orden at rose sit barn for dets præstationer, så skal det altså virkelig trækkes ned på et afdæmpet niveau. Præstationer skal have meget mindre fokus end det får i dagens Danmark – alene tallene for hvor mange unge som får stress og angst taler jo sit helt eget sprog.

Jeg er i hvert fald enormt afklaret med at hvis jeg får et barn som vil stille op i enten Voice Junior eller Vidunderbørn så bliver det et klart nej. Der er ingen grund til at skulle ind i en setting hvor man skal sidde og blive bedømt på ens kvalificationer. Det kan vente til man bliver voksen og skal til jobsamtale eller på konservatoriet.

Hvad er jeres holdning til de nye børne talentshows?
Jeg har i hvert fald valgt at boykotte Voice Junior og Vidunderbørn.

xx Alberte

alberte whitta fashion blog

Comments: 3

  • Venterpaavin 3. december 201711:43

    Jeg holder mig generelt fra den slags programmer. Også dem for voksne. Synes de er lidt usmagelige, uden at kunne forklare hvorfor.

    – K

  • Jade Omega 4. december 201716:45

    Er meget enig – har også boykottet alt der hedder viderunderbørn, talent, voice ( både alm og junior)samt alt andet der minder om talentkonkurrencer. Jeg forstår godt at børn kan have et konkurrence-gen, men jeg tror på at de kan få det tilfredsstillet på mange andre måder end foran 500.000-1 mil. seere hver uge. Synes det er usmageligt at ligge så stort et press på børn og unge i den alder – hvis de virkelig vil, kommer de også til at være musikere eller lign. en dag… når de altså er voksne og gamle nok.

Leave a Comment