Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/6/c/albertewhitta.dk/httpd.www/wp-content/plugins/edge-instagram-feed/lib/edgtf-instagram-api.php on line 245

Når modeugen giver en smule ondt i maven

Jeg elsker modeugen. Jeg har siden jeg var helt lille elsket at klæde mig ud og så har jeg altid haft lidt en skuespiller gemt i maven. Det med at fordybe sig i et helt andet univers og glemme sig selv i to sekunder, det synes jeg er ret fascinerende. Det er nok den fascination som har gjort at jeg elsker mode og stil. Man kan selv definerer hvilket indtryk folk skal have af en.

Modeugen er en uge hvor man dyrker mode, stil og image i en meget koncentreret grad og derfor er det en uge der falder rigtig meget i min smag. Det er dog også en uge som skaber lidt problemer i forhold til min selvusikkerhed og manglende tro på mig selv. Når man er usikker på sig selv, så har man lidt en tendens til at sammenligne sig enormt meget med andre mennesker, og det gør jeg i meget høj grad, og til tider kan det være ret udmattende for mig.

Til modeugen er der en overflod af situationer hvor man kan sammenligne sig med andre. Til de forskellige shows er der altid ståpladser og siddepladser. Ofte er der også forskellige rækker på siddepladserne og alle vil naturligvis helst sidde forrest til de forskellige shows. Allernødigst vil man stå op, og det kan godt føles lidt som en ydmygelse at stå bag stolene, da det på en meget synlig måde fremviser hvor man er placeret i hierkiet. Lidt ligesom i Gossip Girl, hvor pigerne sidder på forskellige trappetrin ved skolen, kan I huske det?

For mig er denne situation en kilde til frygt. Det er egentlig ikke fordi jeg har noget imod at stå op, men for en person som godt kan være bange for hvad andre tænker om mig, så føler jeg at jeg tiltrækker mig ubehagelig opmærksomhed. Det er dog også en del af gamet.

En anden situation hvor hierkiet bliver synligt, er når man kommet til de forskellige shows og der står fotografer klar til at skyde billeder af de smukke outfits. Jeg har egentlig ikke haft nogle problemer med at få skudt billeder af fotograferne under modeugen, men det skaber alligevel bekymring hos mig. Det er lidt under modeugen at ens relevans skal stå sin prøve. Er man mindre eller mere relevant end sidste sæson.

Jeg har både veninder som er store influencers og veninder som er små influencers og disse tanker og bekymringer går ofte igen, uanset størrelsen på ens følgerantal og jeg er ret overbevist om at det er en bekymring som en del render rundt med. Man vil ikke udstødes fra gruppen og fra biologiens side er vi vant til at vi bliver udstødt hvis vi skiller os ud fra den resterende gruppe.

Igen vil jeg pointerer at jeg holder rigtig  meget af modeugen og den er en enormt stor kilde til inspiration, men det er også en uge som kræver at man har en indre styrke, så man kan lade være med at rette det indad, hvis man ikke bliver bemærket eller prioriteret.

xx Alberte

alberte whitta fashion blog

No Comments

Leave a Comment