Jeg er en miljøsviner, og det skal der ændres på

Tøjbranchen er den næst-mest skadende ting for miljøet. Det blev jeg bekendt med for et par måneder siden og jeg fik et klump i maven imens jeg kiggede på mit garderobeskab. Et overflødighedshorn af tøj jeg ikke går med. Jeg fik det endnu dårligere da jeg begyndte at samle alt det tøj sammen til loppemarked, og det gik op for mig at der var fem store sække fyldt med tøj. Og jeg er jo kun ét menneske! Tænk engang at vi er 7 milliarder mennesker på jorden, og en stor del af dem har ligesom mig et overforbrug af tøj som er næsten pinligt.

Siden der har jeg forsøgt ihærdigt at skære ned for mit tøjforbrug. Det er et par måneder siden at jeg købte noget i en butik og jeg lægger hele tiden tøj til loppemarked. For jeg bruger jo næsten intet af det.

Efter det er gået op for mig at det er så slemt for miljøet, så har jeg virkelig arbejdet med at omlægge min stil. Jeg er begyndt udelukkende at investerer i tøj som jeg mener også kan holde om fem år. På den måde sikre jeg mig at jeg ikke står med fem nye sække næste år, som også skal på loppemarked. Heldigvis befinder jeg mig virkelig godt i klassisk og tidsløst tøj, så det er ikke en kæmpe omlægning af min stil, men jeg synes det er noget mange burde gøre. Tænke mere bæredygtigt og forsøge at minimerer antallet af plastiksække som skal smides væk og ud.

På søndag holder jeg i øvrigt loppemarked sammen med en række andre skønne bloggerpiger. Jeg er så mega heldig at have fået min mor med som assistance, så hun kan hjælpe med at hænge bøjler op, tage imod penge og løfte tunge sække fyldt med tøj ind i lokalet. 😉

Loppemarkedet finder sted på Restaurant Bazaar i Dronningens Tværgade i København K.
Kom og gør et godt køb. <3

alberte whitta fashion blog

Comments: 2

  • Viola Abel 10. marts 201912:31

    FEDT! at du er blevet opmærksom på det – endnu federe at du gør noget ved det

    Jeg er selv stor fortaler for genbrugstøj (og genbrug generelt). Hvorfor blive ved med at bidrage til den overflod af tøj, der allerede findes, når du kan finde genbrugstøj i alle farver, mønstre, størrelser og stilarter til en brøkdel af prisen af, hvad det sikkert har kostet fra ny.

    Udover genbrug findes der efterhånden også flere og flere miljørigtige mærker, hvor de ofte også har fokus på etisk produktion. Ecotoure fremstiller smukke, feminine stykker tøj, der også er lidt anderledes, og de har så mange gode værdier og principper. Jeg ejer en kjole derfra, og det er godt håndværk og bestemt en kjole, der vil kunne holde 5 år.

Leave a Comment