At kontrollerer følelser?

Igår sad jeg og hyggede mig med en kop te, da en ven fra min gamle skole skrev hej.
Min ven er en utrolig dyb dreng, og jeg kan ikke lade være med at se ham som en mini Søren Kirkegaard (Gammel Dansk filosof.) 
Nå, men som vores snakke altid bliver, så blev denne også filosofisk, og nu, dagen efter, ligger jeg stadig og tænker på det.
Hans mor er desværre død af kræft for nogle måneder siden, og i den forbindelse snakkede vi om, om man kan lade være med at føle noget?
Han siger at han ikke føler noget. At det er sjældent at han har en følelse.
Jeg tænker over det uafbrudt, da jeg næsten ikke kan få det til at give mening.

Vi har vel altid en følelse, har vi ikke?

Vi har da også en følelse når vi bare ligger og stirre op i loftet? 

Jeg blev enig med mig selv om at han nok fortrænger følelserne, for det er muligt.
Det er muligt at lære at fortrænge sine følelser, men er det muligt at fjerne sine følelser? 
Åh gud hvor jeg elsker at snakke med den dreng. 

alberte whitta fashion blog

Comments: 3

 • Halime Gönen 5. august 201219:02

  Bare et lille tip. Nogle gange kan man godt lade være med at føle noget. Som at når man er tom føler man jo ikke noget. Så det er muligt, men det kan være at han i starten følte for meget så der ikke er mere tilbage nu?
  🙂

 • Alberte W. 5. august 201220:20

  Tak – elsker din kommentar.
  Elsker ting jeg kan tænke over.

  Men at være tom for følelser er jo ikke det samme som ikke at have dem, vel?

  Uha – filosofi ftw! 🙂

 • Anna 14. februar 201420:21

  Alså, når man bare ligger og kigger op i loftet eller sidder i sofaen. Kan man så ikke godt kalde det “ikke at føle”? Man kan jo havde uendelig mange følelser – Man kan være trist – det føles lidt ligesom, at der er noget inde i hjertet som bare gnaver sig, og når man græder (som man tit gør, når man er ked af det) føles det som om at hele verden brister, og man bagefter kan føle sig lettet (hvilket jo egentlig er en meget dejlig følelse) Man kan også føle sig vred- det føles om man er ved at springe i luften, og man bliver helt vildt varm og har lyst til at smadre alt og alle og råbe de grimmeste ord man kan finde på. Og man tager ikke hensyn til noget eller nogen lige i det øjeblik, fordi man bare er så frustreret. Det er jo en forfærdelig følelse og man kan blive så vred, man føler lidt at man ikke kan styre sig selv eller holde noget ud. Også er der følelsen af at være glad og tilfreds, som jeg nok ikke behøver at gå mere i detaljer med. Nu er der jo simpelthen så mange følelser, men jeg valgte lige at nævne de mest velkendte, som de fleste mennesker nok oplever om dagen, ugen eller et eller andet tidspunkt i deres liv. Men når man ikke rigtig føler noget, som jeg for eksempel føler lige nu, kan man vel kalde det en neutral følelse. Når man er sur hader man verden, når man er glad kan lige pludselig, de dummeste ting være dejlige, og når man så er neutral, ser man de fleste ting med neutrale øjne. Hvis vi nu bruger en citron som eksempel, når nogle mennesker gør dig overdrevet sur, kan selv den åndssvage citron gøre dig sur, og det samme med glad men når du så er neutral er en citron jo bare en ting, ikke? (Undskyld, mærkeligt eksempel) Hvilke følelser er dine yndlings? Og hvilke er ikke så meget din favorit? Undskyld det lange og mærkelige kommentar, men du fik mig virkelig til at tænke. Det er dét jeg så godt kan lide din blog for. Du er meget mere end en pige med et kønt ansigt og en stilbevidst modesans.

Leave a Comment