Bloggerhjørnet // At forberede indlæg

forberede indlæg collage

Hej søde læsere!
På bloggen vil jeg gerne til at indfører et nyt form for indlægs-koncept, som jeg vil kalde bloggerhjørnet. Bloggerhjørnet skal handle om blogger-relaterede ting. Blandt andet interview med bloggere, ideer til blog-indlæg til andres blog’s, samt lidt om hvordan livet om blogger egentlig er.
Idag vil jeg gerne fortælle lidt om hvordan jeg forbereder mine blogindlæg til jer.

Da jeg jo er blogger, og sidder foran computeren hver dag for at lave daglige indlæg, så er processen i hvordan et indlæg bliver til rimelig simpel, men udefra kan man måske undrer sig over hvor man starter, og hvor man slutter.

// At få den gode idé //
En blogger holder som sådan aldrig fri fra sin blog. En stor del af livet som blogger er at få ideen til et indlæg, og forsøge at være nytænkende og inspirerende for læseren. Mine indlæg starter altid ud med at jeg får en idé, og så skriver jeg ideen ned i min notesbog.

// Billederne //
En meget vigtig del af et blogindlæg er selvfølgelig billederne. Det er også den del af processen som tager længst tid. Jeg betragter bloggen som et arbejde, og jeg vil ikke udgive indlæg som jeg ikke er 100 % tilfreds med, og derfor er jeg også meget kritisk når det gælder hvilken billeder jeg ligger ud. Derfor skal billederne altid have et supergodt lys, fed location (til outfitbilleder primært) og så skal jeg helst også se lidt godt ud på dem, og have det rigtige tøj på (igen, til outfitbillederne selvfølgelig.)

// Redigering og overførsel af billeder //
Når billederne er taget skal de selvfølgelig uploades til computeren. Denne del af “processen” tager selvfølgelig ikke så lang tid. Når billederne er overført til computeren kommer den del som jeg personligt synes er allersjovest, nemlig at redigerer billederne. Et lidt kedeligt billede kan hurtigt komme til at se superfedt ud, hvis man redigerer lidt i skarpheden, lyset, kontraster og farverne. Det er en fornøjelse at se hvordan et billede kan blive så meget pænere efter en omgang behandling i et redigeringprogram.
Jeg bruger forresten redigeringsprogrammet Camerabag 2.

// Skrive en tekst, og finde på en arbejds-titel som overskrift //
Da jeg jo drømmer om en fremtid som modeskribent på et magasin er denne del af processen også rigtig underholdende for mig. Hvis jeg skal lave en lang tekst skriver jeg den som oftest inde i et Word-dokument først, hvorefter jeg kopirer den ind i blogindlægget. Når jeg skal skrive en god tekst plejer jeg at sætte mig i min sofa og drikke en god kop te. For mig er det vigtigt at der ikke er nogle forstyrrende elementer når jeg skal lave en tekst, og en god kop te er rigtig god til at give mig indre ro, og gøre at jeg kan fokuserer på computeren.
Udover at udforme en tekst til indlægget, laver jeg også en såkaldt “arbejds-titel” hvor jeg kommer med et udkast til en overskrift. Denne titel er ikke nødvendigvis den endelig titel, men det er bare rart at give sit “produkt” et navn – Som min gamle lærer på tekst-skolen sagde:” Ikke at give sin tekst en titel, er ligesom ikke at give sit barn et navn.”

// De sidste finpudsninger //
Når billederne er redigerede og  indsat i indlægget, og teksten er lavet, og sat ind, så skal der bare ordnes de sidste finpudsninger. Disse finpudsninger kan blandt andet være at indsætte links og tjekke om min tekst er til at forstå (stavefejl kan jeg nok ikke undgå at lave, men teksten skal være forståelig og nem at overskue.)
Det allersidste jeg gør inden jeg udgiver indlægger er at lave den endelige overskrift til indlægget.

 

Har jeg nogle læsere derude med deres egen blog? – Hvis ja, hvordan forbereder I så jeres indlæg? Og vil I have flere indlæg fra “bloggerhjørnet”?
xx Whittaalberte whitta fashion blog

Comments: 24

 • Kirstine Bjerre 5. marts 201512:22

  Kan du ikke lave et indlæg, hvor du taler lidt om et par gode hjemmesider du tit shopper på?

 • The A-Way! 5. marts 201518:22

  Jeg syntes det er en super god ide med bloggerhjørnet! Det kan også give ideer til os andre der blogger!
  Kh The A-Way!
  https://theawayblog.wordpress.com

 • Rebecca Stepanovna 5. marts 201519:30

  Synes det er en super fed idé med bloggerhjørnet!
  Selv tænker jeg at starte en blog, når tingene (skole osv.) er mindre stressende, så det kunne være super fedt med den slags indlæg!

 • Jeanne 6. marts 20157:30

  How cool! Love the mani!
  ♥♥♥
  Jeanne
  http://www.fashionmusingsdiary.com

 • Signe Beck 6. marts 201516:27

  Min veninde og jeg har lige startet vores egen blog, så det er super spændende, at du fortæller om, hvordan du gør tingene. Rigtig god idé!
  – Signe 🙂

 • Mette 6. marts 201516:56

  Super fed ide, og giver stof til eftertanke 🙂

  Jeg har egentligt et spørgsmål. Jeg har overvejet at starte en blog få t få lidt skrive erfaring da jeg super gerne ville arbejde med det i fremtiden, men tror du jeg ville lære noget af det eller ville det bare være fjollet??

   • Mette 7. marts 201517:11

    Mange tak for svaret 🙂
    Jeg har gjort det og har lavet mit første indlæg… Wow det er mærkeligt at havve sin egen blog …. 🙂

     • Mette 8. marts 201514:15

      Mange tak! 🙂
      Jeg ville være meget beæret hvis du havde lyst til at se på den 🙂
      http://worldoffashion.bloggersdelight.dk/

     • Mette 8. marts 201516:49

      Ihh altså mange tak!<3 Pisse dejligt at høre at du kan lide den, så må jeg bare håbe at andre også kan 🙂

   • Amanda 7. marts 201517:13

    Hej Alberte
    Det kunne være super fedt hvis du gad at fortælle lidt om hvordan man får folk til at læse ens blog, jeg føler lidt at men generer en blogger hvis man bare poster et link i et kommentarfelt og siger ” prøv at læse min blog”??

    Har du nogle tips? 🙂

 • Anna 7. marts 201518:53

  Gør nogenlunde det samme som dig. 🙂

  Tag gerne et kig!
  annamoellerlarsen.blogspot.com

 • Silke 8. marts 20159:49

  Synes det er en god idé, med bloggerhjørnet. Os andre blogger får også noget inspiration.

  Jeg kunne os godt tænke mig at høre noget om hvilket kamera du bruger, osv. 🙂

 • Jacqueline 8. marts 201521:52

  Hej Alberte!! Hvor er det en fremragende idé 🙂 Jeg vil glæde mig til at læse flere af dine indlæg i ‘Bloggerhjørnet’. Jeg følger med på din blog dagligt og du er klart en af favoritterne!!
  xx Jacqueline
  http://www.blogbyjacqueline.dk

 • Mathilde 9. marts 201523:11

  Det er nogle rigtig gode tip du kommer med! Jeg bruger nogen lunde samme metoder som dig, når jeg laver indlæg. Det er især med outfit billeder, det tager tid for mig at lave – mest fordi, jeg skal have nogle andre til at tage billederne for mig, plus de skal have tid og kunne bruge et kamera. Det er rimelig irriterende faktisk, jeg ved ikke om du har noget godt tip på det område? 😀
  Synes det er en god ide med dette her “blogger-hjørne”, det skal du da endelig blive ved med! Det er altid godt at dele erfaringerne med andre, synes jeg <3 xx

Leave a Comment