Bloggerhjørnet // Tips til en succesfuld blog

blog tips

Hej piger (og muligvis drenge!) Jeg får ofte spørgsmålet om hvordan man opretter en god og succesfuld blog. Dette er også grunden til overskriften ‘Succesfuld blog.’
Succesfuld er jo et begreb der er svært at definerer, og for nogle er en succesfuld blog en blog med mange læsere, og for andre er en succesfuld blog en blog med god kvalitet og relevante emner. For migselv betyder en succesfuld blog en blog som når ud til nogle mennesker, og som kan inspirerer.
Her vil jeg gerne komme med nogle tips til en god blog. Alle tips er nogle som jeg gerne selv ville have kendt til, da jeg oprettede min blog for to og et halvt år siden. 😉

Find et godt navn til bloggen
Find et navn som er nemt at stave til, og nemt at huske for læseren. Jeg fortryder lidt at jeg ikke valgte et navn som var lidt nemmere at stave til, og nemmere at udtale – for folk ligner altid et spørgsmålstegn når jeg fortæller hvad min blog hedder. 

Hvad handler din blog om?
Det er meget vigtigt at finde en rød tråd som din blog handler om – på den måde ved dine læsere hvad de kan forvente af dit indhold, og på den måde får du hurtigere en målgruppe. Selvfølgelig er det helt okay at en modeblogger også skriver om madopskrifter på sin blog, men der må gerne være ét emne som går meget igen. For mit vedkommende er det mode som er et gennemgående emne på bloggen.

Promover din blog
Et af de spørgsmål som jeg oftest får, er hvordan man får folk til at opdage sin blog, og hvad jeg selv har gjort. Når man skal promoverer sin blog er det en rigtig god idé at bruge de sociale medier. F.eks. kan man på sin instagram-profil eller twitterprofil lave et lille opslag, når der er kommet nye indlæg på ens blog.
Ellers findes der også mange grupper på facebook, som er beregnet til at kunne linke nye indlæg fra sin blog, så indlægget bliver set af nogle.
Jeg bruger f.eks. facebook grupper som DENNE og DENNE 

Opdater bloggen
Det er vigtigt at opdaterer bloggen ofte hvis man vil fastholde sine læsere. Der er så mange spændende og dygtige bloggere derude, så hvis der i lang tid ikke kommer nye indlæg, så er der stor sandsynlighed for at der er nogle læsere som falder fra, og i stedet smutter over til en anden og mere aktiv blog. 

Gør dig umage
Dette tip er ikke til at kimse af! Det er simpelthen så vigtigt at gøre sig umage med sin blog, for de små detaljer kan altså fornemmes hos læseren! Så gør dig umage med indholdet på din blog, og udgiv kun indlæg hvis du er super tilfreds med dem – hvis du ikke selv er helt tilfreds med dit indlæg, så er der nok også nogle af dine læsere som ikke vil være det. Så sørg for at billederne er i god kvalitet, layoutet er overskueligt, og at teksten er forståelig.

Inkluder dine læsere
Vi elsker at have en indflydelse, og vi elsker som mennesker at blive inkluderet i en bloggers univers. Så inkluder dine læsere! Spørg hvad de mener om dit nye tøj, hvordan deres dag har været osv.
Og så er det altså en god idé at svare dine læsere når de skriver en kommentar til dit blogindlæg. Hvis de ingen respons får på deres kommentar, så er det jo ikke så skægt at kommenterer.

Lav en spændende føljeton
Dette tip fik jeg engang af Christina fra bloggen passionforfashion.dk. Hun fortalte mig at det kunne være en god idé at lave en føljeton – altså et indlæg som går igen. Det var også takket være hende at jeg så lavede ‘Bloggerhjørnet’ som var en idé jeg fik efter at have snakket med hende.

 

Jeg håber at I kunne bruge mine tips, og at I føler jer mere rustet til at lave en blog, eller bare optimerer den blog I allerede har! Det tager jo rigtig meget tid at få en succesfuld blog, og jeg føler ikke selv at jeg endnu har nået punktet hvor jeg kan kalde min blog succesfuld, så det er altså en langvarig process. 😉

I kan læse andre udgaver af Bloggerhjørnet her:
50 ideer til blogindlæg: TJEK HER
Interview med Scent af Fashion: TJEK HER
Om hvordan jeg forbereder mine blogindlæg: TJEK HER

xx Whittabloglovin follow1alberte whitta fashion blog

Comments: 4

  • Hannah Schulz 13. maj 201517:52

    Jeg elsker navnet på din blog though. Det er så unikt og flot og lige dig! <3

      • Ida 23. maj 201519:19

        Det synes jeg også! Det er sjovt og opfindsomt, og for mig nemt at huske 🙂

Leave a Comment