Det med skønhedsidealer, og min mening om det

skønhedsideal

Hej girls! Jeg håber at I er friske, og nyder jeres Tirsdag. Idag vil jeg gerne skrive lidt om en artikel jeg har læst. Det lyder muligvis lidt tørt og kedeligt, men det synes jeg bestemt ikke det er! Jeg vil nemlig gerne blande mig i debatten om modeller og deres vægt, og fortælle lidt om min mening i denne sag.

Jeg læste nemlig forleden at Frankrig har vedtaget en lov der regulerer hvor meget modeller skal veje, fordi de vil undgå at modebranchen giver piger indtryk af, at de nærmest skal være anorektiske for at se ordentlige ud.

Det fik mig til at tænke…På den ene side tænkte jeg, at modebranchen jo er kunst, og at det derfor er helt mærkeligt at landet skal bestemme, hvordan designere må reklamere for deres tøj. Tænk hvis man ikke lod Claude Monet tegne sine åkander, fordi at landets leder ikke synes, at børnene havde godt af at se på dem.

På den anden side tænkte jeg, at det jo er forfærdeligt, hvis piger begynder at tro, at man skal være ligefrem usundt undervægtig, for at se rigtig ud. Til sidst kom jeg frem til, at det der er mest synd for alle os modeinteresserede piger er, hvis man i debatten begynder at tale om at der er noget galt med os på grund af vores vægt, hvad end vi vejer mere eller mindre end normalt. Det vigtige er at vi skal have det godt med os selv, og at samfundet respekterer og taler respektfuldt om os fuldstændigt uafhængigt af, hvad vi måtte veje.

Du skal kunne være dig selv, uanset hvad modebladene dikterer eller siger. Der er intet galt i at leve op til det herskende skønhedsideal og være tynd, der er intet galt i at falde uden for det herskende skønhedsideal. Der er noget galt, hvis vi i samfundet begynder at diktere hvordan man skal se ud, enten ved at kritisere de slanke og tynde og anklage dem for at have en spiseforstyrrelse, eller hvis vi i samfundet begynder at anse det at være tynd, for at være den eneste måde, der er rigtig at se ud på. Når det kommer til mode og charme synes jeg at det vigtige er at man hviler i sig selv, ikke forsøger at være andre end sig selv og forsøger at ignorere det, når andre siger man skal se ud på en bestemt måde. For det mest charmerende er sgu nu engang, når man føler sig tilpas og smiler og danser og ikke tænker for meget på at leve op til et ideal, hvad end det ideal beskriver.
Er I enige?
xx Whittabloglovin follow1alberte whitta fashion blog

Comments: 5

 • Sofie B 2. juni 201519:32

  Jeg kan på ingen måde være mere uenig og enig på samme tid! Jeg mener selvfølgelig at man ikke skal lade andre bestemme hvordan man ser ud, men problemet her er jo at rigtig mange piger tror at de skal være lige så tynde som
  Modellerne og det et en stor grund til at mange får en spiseforstyrrelse. Det er også for modellernes egen sundhed at de sætter en minimums vægt, det er nemlig ikke sundt at være undervægtig ligesom det heller ikke er sundt at være overvægtig. Jeg synes det er noget man burde gøre i flere lande

   • Sofie B 3. juni 201521:52

    Jeg ved at der er mange der ikke selv kan vælge at de er undervægtige på grund af højt stofskifte, men jeg har set for mange tidligere modeller der har fortalt om at modelverdenen har gjort at de har fået en spiseforstyrrelse selvom det var modeltynde i forvejen. Jeg selv æder som en kæmpe voksen mand, men jeg bliver ved med at se tynd ud og have en normal kropsvægt. Men jeg ved også at jeg ikke skal kigge for meget i modeblade før jeg får jeg føler at jeg er tyk, selvom jeg er en almindelig størrelse 38. Jeg har en del veninder der har lidt af en spiseforstyrrelse og der findes intet værre end at se folk få det så dårligt med din krop på grund af alle de meget tynde modeller.

 • Amalie P 3. juni 201510:30

  Jeg er meget enig! Jeg synes også det er godt, at der bliver sat fokus på modellers vægt og at der bliver sat nogle retningslinjer for, hvilket signal modehusene sender til unge piger i hele verden. På den anden side så kan jeg også rigtig godt lide din sammenligning med Monét, for det er jo egentligt rigtigt nok, at staten ikke bør sætte regler for kunsten. Men på trods af det, så støtter jeg stadig loven, for det er sgu vigtigt at modeller kan arbejde uden at skulle leve med en spiseforstyrelse :blush: Sejt, at du tager emnet op!

 • Alberthe 12. juni 201521:39

  Du har ret.
  Jeg har hele mit liv været undervægtig. om jeg vil det eller ej, så ser jeg sådan ud. Det kan være lige så hårdt at være undervægtig som overvægtig! Be who you are <3 Hvis man er sund og rask kan man hverken være FOR undervægtig eller For overvægtig. Man kan jo ikke lave om på hvordan man er bygget og hvordan ens gener er..
  Jeg har netop oprettet et indlæg på min side om min kamp om at tage på..

  Ps. Elsker din blog 🙂

Leave a Comment