Måder du ødelægger dit tøj, uden at vide det!

tumblr_ojcvidrmnv1rsuch2o1_1280

Eftersom jeg først begyndte at interesserer mig for mode i en ret sen alder (femten år cirka) har jeg kun haft de sidste fem år til at gøre mig nogle erfaringer indenfor tøj og mode. Og nogle af de erfaringer jeg har gjort mig og som har været allermest nyttige, er min viden om hvordan man passer på sit tøj! Hvilket altså også kan være lidt en udfordring i teenage-årene, hvor tøjet bare ligger og roder på gulvet. 😉

Du imprægnerer ikke dine sko!
Jeg har altid haft en mor som har husket mig på vigtigheden af at imprægnere sine sko, men jeg har efterhånden erfaret at mange glemmer at imprægnere skoene og det er virkelig synd og skam, for skoene kunne helt sikkert holde meget længere, hvis man passede på dem og sørgede for at få dem beskyttet for slid og dage med uvejr.

Du folder din læderjakke eller lædernederdel
Jeg har begået denne fejl SÅ mange gange og det er altså virkelig skidt for læderet. Der kommer nogle rigtig grimme folder og tøjet bliver krøllet – og fordi det er læder, kan man jo ikke rigtigt stryge det, hvilket gør at det kan være svært at redde. Læder-items skal altså på bøjler.

Du opbevarer ikke dine tasker ordentligt
Tasker har bedst af at blive opbevaret i æsker eller den ofte tilhørende dustbag. Hvis man oversætter ‘dustbag’ til dansk, så hedder det støvtaske og det er fordi at posen beskytter din taske imod støv, som udtørrer læderet. Selvom man bruger sin taske ofte og den ikke virker støvet, så har den meget bedre af at være pakket ned. – Medmindre du bruger den selvfølgelig. 😉

 Du går med den samme BH for ofte
En BH kan blive slap og ikke støtte så godt, hvis du bruger den for meget. Derfor er det en rigtig god idé at have en god stak bh’er at skifte imellem, så du giver din BH tid til at re-justerer når du har haft den på. Men det er jo også bare en win-win, for undertøjs-shopping er skønt!

Du bruger bøjler i plastik eller stål
Det er et no-go at hænge sine tynde striktrøjer på en stål-bøjle, for det kan forsage at der kommer hul i sweateren og at den bliver slidt. Men det er faktisk aldrig godt for tøj at blive hængt på stål eller plastikbøjler, for så kommer der folder i tøjet der hvor tøjet har hængt på bøjlen.

 xx Alberte

bloglovin follow1

alberte whitta fashion blog

No Comments

Leave a Comment