At gøre en forskel i julen

Min ønskeliste er i år fyldt med Isabel Marant, lækkert sengetøj og et flot stort helfigursspejl fra yndlings designmærket GUBI. I min familie har vi altid været rigtigt heldige at have en økonomi som gjorde at min bror og jeg har fået virkelig flotte gaver, men de seneste 4-5 år er jeg blevet meget bevidst om at det langt fra er alle familier som er så priviligerede. I mange familier har man ikke engang råd til julemad, og man er heldig hvis man har et julegavebudget på 150 kroner.

Det knuser simpelthen mit hjerte at tænke på hvordan nogle familier kæmper for at kunne give deres børn den jul de fortjener.

Mange organisationer tilbyder julehjælp i julen. Det kan være en lækker julekurv med julemad og godter, et gavekort til julegaver eller det hele på én gang. Blandt andet uddeler Folkehjælp, Mødrehjælpen og Røde Kors julehjælp.

Dog er det langt fra alle som ender med at få julehjælp, og mange ender med at blive afvist. Familierne bliver ikke afvist fordi at de ikke fortjener julehjælp eller fordi de ikke mangler hjælpen, men simpelthen fordi at der efterhånden er kommet så stor forskel på rig og fattig i Danmark, at vi har vi mange flere som søger om hjælpen og som ikke kan få råd til julen end vi havde engang. Derfor bliver organisationerne nødt til at afvise nogle, som ellers fortjener hjælpen.

Jeg er medlem af en facebookgruppe kaldet ‘Vi er til for at hjælpe hinanden’ på Facebook. I den gruppe kan folk søge, eller give hjælp til folk der er trængende. Gruppen lever året rundt, men især ved konfirmationstid eller juletid er der mange som søger hjælp, da det er et tidspunkt hvor forældre så brændende gerne vil kunne give deres børn dét de ønsker sig.

I gruppen kan jeg se at flere er blevet afvist til julehjælp og derfor mangler ALT mad, juletræ og julegaver.

Jeg har igennem en længere periode mobilepayet penge til familier som er svagt stillede, og som desperat spørger om nogle mon har noget aflagt Lego Star Wars til en 5-årig dreng, som de kan få lov at få til deres søn, eller som ydmygt spørger om nogle kunne have noget gammelt børnetøj i størrelse 3 år, som deres datter kan overtage.

Det sætter virkelig nogle ting i perspektiv at være med i den gruppe og jeg synes virkelig det gør noget ved den måde jeg ser på penge og på “ting.” – Jeg kan mærke at jeg sætter meget mere pris på det jeg har, og jeg har flere overvejelser før at jeg skaffer mig nyt.

Jeg vil ikke prædike, men jeg synes den facebookside er så sindssygt sympatisk og det er utroligt hvor langt vi kan nå, hvis vi løfter nogle af dem, som er havnet i en rigtig dum situation, pga. fyring, en uventet regning eller sygdom.

Kender I til facebooksiden, eller kunne I forestille jer at blive en del af den? <3

alberte whitta fashion blog

Comment: 1

  • Rita Breum 13. december 20199:25

    Et fint og omsorgsfuldt indlæg!

Leave a Comment